Rugzak met hoeveel Liter inhoud kopen?

Veel mensen stellen ons de vraag hoeveel Liter er in een rugzak moet kunnen. Maar om die vraag te kunnen beantwoorden, moeten we natuurlijk eerst weten wat je met je rugzak wilt gaan doen. Zoveel mensen, zoveel wensen. Toch kunnen we je een handige uitleg geven waar je iets aan hebt. Maar, het is slechts een indicatie en het komt niet aan op een vijf liter meer of minder.

10 tot 20 liter: Erg klein

Een rugzak met een inhoud van 10 tot 20 liter is echt een kleine rugzak. Ideaal voor een paar boterhammen en wat pakjes drinken, maar dan zit hij ook al snel vol. Dit formaat komen we meestal tegen bij speciale rugtassen voor militairen of bij rugzakken voor kinderen.

20 tot 30 Liter: Dagrugzak

Een tas met een inhoud van 20 tot 30 liter is ideaal voor algemeen gebruik. We noemen dit ook wel een dagrugzak Zo kun je deze gebruiken voor school, tijdens het sporten of voor een dagje weg. Deze maat is ook ideaal voor de wandelaar. Je kunt er naast eten, drinken en sportspullen ook wat kleding in kwijt. Fijn als je bijvoorbeeld je jas mee wilt nemen tijdens een wandeling.

30-55 Liter: Weekendrugzak

Een rugtas met een inhoud van 30 tot 55 liter is zeer geschikt voor een weekendje weg of zelfs voor een midweek. We noemen dit ook wel Tracking Backpacks. Je kunt hier voldoende eten drinken en kleding meenemen. Ideaal voor de vakantie wanneer je wel op pad gaat, maar niet volledig uit je tas hoeft te leven.

55 tot 75 Liter: Grote Backpack

Een Backpack van 55 tot 75 liter begint al aardig geschikt te raken voor een langere reis en backpacken. Als je zelf niet al te groot bent, dan is dit formaat al groot genoeg. Je kunt meer dan voldoende kleding, voeding en uitrusting meenemen. Ideaal voor wandelvakanties, kampeertochten, verre reizen en voor backpacken. Veel spullen mee nemen is fijn, maar je moet het ook mee willen en kunnen dragen.

75 Liter of groter: Echt groot voor Backpacken & Expedities

Voor sommige mensen kan een backpack niet groot genoeg zijn. Daarom zijn er tassen met een inhoud van 75 Liter of meer. Ideaal voor degene die lang gaat backpacken, op expeditie gaat of voor de militair. Wil je volledig uit je rugtas kunnen leven? Dan zijn deze maten precies wat je nodig hebt. Ook ideaal voor de survivalliefhebber en militair.

 

Stel hieronder je vraag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *